Комфортните мебели във Вашия дом и офис

Най-важната част от нашата ергономична работна среда е правилната поза. Ако нямате добра работна стойка шията, гърба, ръцете, пръстите, очите и краката ще се чувстват под напрежение.

А продължителният стрес върху тялото може да доведе до сериозен натиск и нараняване на тези и други части на тялото. Затова е необходимо да се нагласи възможно най-правилно работното място така че да се избегнат тези потенциални проблеми.

Например, височината на Вашето бюро или монитор, разстоянието на монитора от лицето, ъгълът на очите, докато гледа към екрана, позицията на ръцете и краката, всички тези елементи са изключително важни за вашето добро здраве.

Комфортните мебели спомагат избягването на травми и осигуряват по-добри условия на тялото по време на работа вкъщи или в офиса.

Ергономията е повече от просто добър дизайн, а именно се грижи за добрата стойка на тялото и правилното му движение.

Важно е да се обърне внимание върху това как се движим и как използваме съответните елементи от работната ни сред като стол, клавиатурата или каква поза заемате на своя ергономичен диван , докато гледате телевизия вкъщи.

Според новите изследвания добри ергономични мебели са тези, които не са статични.

Съответно най-добрите и удобни ергономични мебели са тези, коти са предназначени да се движат, като тяхното конструиране трябва да бъде направено така че да бъдат лесни и интуитивни за ползване.

Околната среда освен мебелите, играе също ключова роля в нашето удобство като например качеството на осветлението и отблясъците.

Знаете ли как да създадете приятен и удобен дом и работно място?
Ако прекарвате времето си в изтощителна работа часове наред зад бюрото, значи има голяма вероятност да се борите с болки в части от тялото или да имате дискомфортни зони.

Можете да оцените бързо себе си по следния начин:

Смятате ли, че прекарвате повече от два часа на компютъра всеки ден?
Знаете ли, че не всички мебели, маркетирани като ергономични са наистина ергономични?
Искате да спестите пари за набавяне на информация за това как да регулирате правилно своя стол, бюро дивани и работна позиция като цяло?